Om oss

Kim Meyer

Jag är en tjej på 29 år som alltid älskat allt som har med djur att göra. Tidigt började jag rasta grannarnas hundar och tog alla chanser att gå promenader när jag fick. Vid 6 års ålder började jag rida och blev helt försälskad. 2010 fick jag min egna häst och 2014 min helt egna hund, passade på när jag äntligen hade flyttat hemifrån. Hundintresset kvarstår och jag kan inte tänka mig ett liv utan hund.

Jag bor i Knivsta sen 2019 och har tidigare studerat i Uppsala. Där har jag genomfört min Master examen inom miljöekonomi på SLU, Sveriges Lantbruks Universitet. Jag är en person som gillar att arbeta, hjälpa andra när jag kan och som alltid ställer upp.

2017 Genomförde jag min Valp- och allmänlydnadsinstruktörsutbildning och 2018 utbildade jag mig till spårinstruktör. Sedan dess har jag hållt kurser på både Uppsala brukshundklubb och i samarbete med Tailzone.

Jag har två egna hundar idag en bordercollie hane Rapp född 2019 och en tik Pricka, född 2022. Trots att jag fick min första hund 2014 är det många som påpekat att jag har varit som en svamp som sugit åt mig otroligt mycket kunskap. Det är otroligt roligt att lära sig om hundarna, träningen, vår kommunikation och samarbetet vi kan skapa. Jag tränar mina hundar och satsar främst inom grenen lydnaden men håller även på med lite rallylydnad, spår, tricks och härliga skogspromenader och äventyr. Mina hundar är också fantastiska arbetskollegor som kurshundar där vi visar olika övningar tillsammans.

Område: Uppland

Kim Meyer

Hundutbildningar

Valp- och Allmänlydnadsinstruktör 2017
Spårinstruktör 2018
Hållit flertal kurser inom valp och allmänlydnad. Temadagar inom lydnad. Kurser inom spår.

Samarbeten

Tailzone – inomhushall i Enköping
Uppsala Brukshundklubb – besök deras hemsida

Certifieringar

Aurora Hunddagisutbildning 2020

Sofie Mårtensson

Jag är en tjej på 28 år som bor i Upplands Väsby och har två hundar Tipza och Bam. Jag är en driven och positiv person som älskar att arbeta, hjälpa till och lösa problem. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur där både hästar och hundar har varit en stor del av mitt liv. Redan 2008 fick jag min första egna hund och 2014 hade jag min första träningshund.

Redan efter gymnasiet började jag arbeta med mitt hundintresse och kort därefter började jag min utbildning för för att kunna bedriva hunddagisverksamhet. År 2016 startade jag och en vän upp vårt helt egna hunddagis i Märsta, LilGoz. Efter fyra år avslutades denna resa och jag fick möjligheten att arbeta på ett mobilt hunddagis inne i Stockholm.

Mina två hundar Tipza, tollare och Bam, Border collie är två härliga individer som fått mig att utvecklas som hundtränare. Tack vare Bam har jag nu också fått möjligheten att kontinuerligt valla och lära mig mer om hundens naturliga instinkter vilket är otroligt häftigt.

Område: Norra Stockholm

Sofie Mårtensson

Arbetserfarenhet

Arbetade på FHTE 2014 (försvarsmaktens hundtjänstenhet)
Arbetade på hunddagis 2015
Startade eget hunddagis 2016, LilGoz

Certifieringar

Aurora Hunddagisutbildning 2015
Praktisk flockhantering steg 1 och steg 2 2015
Påbörjad instruktörsutbildning via Hundens hus